Dru Yoga

Dru yoga, ook wel “yoga van het hart”, is een bewegelijke vorm van yoga die werkt met series, die Energy Block Release (EBR) worden genoemd. Het woord Dru in de naam verwijst naar Dhruva, een prins uit de hindoe├»stische mythologie die door de god Vishnoe werd vereerd met het eeuwige verblijf op de poolster (Dhruva Nakshatra in het Sanskriet). Het verhaal van Dhruva’s leven wordt vaak aan kinderen verteld als een voorbeeld van doorzettingsvermogen, devotie, standvastigheid en vrijheid van angst en het was de inspiratie voor deze yogastijl.

Deze yoga werkt onder andere met chakra’s en met name het hartchakra. Dit gebeurt op basis van golvende en vloeiende zwaaibewegingen die meestal worden ondersteund door muziek. Hiermee zou prana weer op gang gebracht worden. Bij dru yoga speelt pranayama (ademhaling) een grote rol. Verder kenmerkt het zich door buigingen van de gewrichten, het werken aan kernstabiliteit en golvende en draaiende bewegingen van de ruggengraat en meditatieve oefeningen.

Dru yoga gaat uit van zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling, waardoor het niet alleen een sierlijke, maar ook een krachtige manier is om stress te verminderen. Dru yoga is stevig verankerd in de eeuwenoude yogatraditie. Het is goed voor lichaam en geest, bevordert de innerlijke stabiliteit en draagt bij aan een positieve en mondige levenshouding. In dru yoga is er sprake van vijf stadia:
*Activatie
*Energy block release
*Dru-yoga asana’s en sequenties
*Ontspanning
*Meditatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *